9.5.13


3 komentarze:

  1. ciasto:
    300g mąki
    200g masła
    łyżeczka soli
    6 łyżek zimnej wody

    Ciasto zagnieść, włożyć na 20 min. do zamrażalnika, po wyjęciu wykleić nim formę do tarty, nakłuć ciasto widelcem i włożyć na 10 min do piekarnika (220 st.). Na zrumieniony na złoto placek położyć kilka plastrów pieczonego boczku, garść ugotowanych szparagów i zalać masą (jedna mała śmietana, 2 jajka, sól, pieprz -wymieszać na gładka masę), na wierzchu posypać tartym żółtym serem. Całość należy włożyć do piekarnika na ok. 20 min. Smacznego!
    ps. Czy wiosna nie jest piękna??

    OdpowiedzUsuń
  2. oooooo, aaaaa, zrobie, zrobię... Mniam :D

    OdpowiedzUsuń