24.7.13



3 komentarze:

  1. W moim przypadku przepis na sałatkę z arbuza (z jednej z książek Nigelli) pokrywa kurz niepamięci przez jakieś 10 miesięcy w roku. Potem robi się ciepło i miłość do tej sałatki wraca na nowo. Jest prosta, nawet bardzo ale połączenie wytrawnej limonki, słodkiego arbuza i kwaskowej fety to uczta dla kubków smakowych. By ją przygotować (ucztę dla kubków), wystarczy mieć trochę soku z limonki, oliwy, soli, pieprzu (to sos) oraz czerwoną cebulę, czarne oliwki, fetę, arbuza i zieleninę (tu do wyboru pietruszka, mięta, kolendra - w dowolnej konfiguracji i proporcjach). Co prawda nie ma jakoś tych zapowiadanych upałów ale smak lata i tak mam dziś na talerzu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmm, intrygujace polaczenie:) Moze warto sprobowac:)

    OdpowiedzUsuń